Rörelse

Att träna förbättrar din fysik och är en livsförhöjare såväl för ditt sinne som din kropp. Det är helheten som räknas, så försök att skapa balans genom allsidig träning, bra mat och sträva alltid efter både ett mentalt, psykiskt och fysiskt välbefinnande.

Våra naturliga behov går inte hand i hand med stillasittande. Kroppen är fantastisk, men ett medel och en tillgång som vi själva måste rå om. Idag var jag hos lokalvårdarna på sjukhuset och gick igenom övningar för rygg och nacke, just för att det i deras arbete är lätt att stå och arbeta i fel positioner. Fel ställningar kan skada kroppen, ge smärtor och stelhet. Jag gjorde ett schema med enkla övningar, som de förhoppningsvis ska använda i grupp 10-15 minuter varje dag. En chef och organisation som förstår sig på viktigheten av friskvård även under arbetstid, är en organisation som står högt hos mig. Långsiktigt tänk med omsorg för anställda ger mer hållbara, glada, friska och effektivt arbetande människor.

Men det räcker inte med en kvart på jobbet dock. Konditionsträna 1-2 gånger i veckan och träna styrka 1-2 gånger i veckan samt vardagsmotionera. Hitta de aktiviteter som passar dig, och du kommer snart känna av det lustfyllda i att ta hand om kroppen.
 
Ta väl hand om Dig


Trackback

Inspiration i fokus

En blogg om att inspireras och att inspirera.

RSS 2.0