Rörelse

Att träna förbättrar din fysik och är en livsförhöjare såväl för ditt sinne som din kropp. Det är helheten som räknas, så försök att skapa balans genom allsidig träning, bra mat och sträva alltid efter både ett mentalt, psykiskt och fysiskt välbefinnande.

Våra naturliga behov går inte hand i hand med stillasittande. Kroppen är fantastisk, men ett medel och en tillgång som vi själva måste rå om. Idag var jag hos lokalvårdarna på sjukhuset och gick igenom övningar för rygg och nacke, just för att det i deras arbete är lätt att stå och arbeta i fel positioner. Fel ställningar kan skada kroppen, ge smärtor och stelhet. Jag gjorde ett schema med enkla övningar, som de förhoppningsvis ska använda i grupp 10-15 minuter varje dag. En chef och organisation som förstår sig på viktigheten av friskvård även under arbetstid, är en organisation som står högt hos mig. Långsiktigt tänk med omsorg för anställda ger mer hållbara, glada, friska och effektivt arbetande människor.

Men det räcker inte med en kvart på jobbet dock. Konditionsträna 1-2 gånger i veckan och träna styrka 1-2 gånger i veckan samt vardagsmotionera. Hitta de aktiviteter som passar dig, och du kommer snart känna av det lustfyllda i att ta hand om kroppen.
 
Ta väl hand om Dig


Dans är balsam för kropp och själ

Dans är en fantastisk motionsform, som jag varmt rekommenderar! Det ökar ditt blodflöde och din smidighet, ger dig styrka och ökar din kroppskännedom! Dans är ett underbart kreativt sätt att uttrycka känslor. Att koppla ihop tänkandet med kroppsliga rörelser, stimulerar hjärnan och utvecklar den. Dans ökar din kognitiva och fysiska kapacitet.
När vi hör musik, vill kroppen dansa. Låt den göra det - det ökar ditt välbefinnande.

Jag är lycklig och tacksam varje gång jag får dansa och tackar min kropp att jag faktiskt kan.
Det gör mig också otroligt lycklig att få dela den brinnande kärleken till dansen med andra.

 
 

Hämta kraft

Vi behöver ge näring till vår inre kraft. Det är viktigt att ta den lilla stund vi behöver för att fylla på depåerna och skapa harmoni och landa i vår kropp. Lyssna på vad kroppen säger, för den talar om hur vi känner och mår ganska tydligt. Den inre kraften finns i oss alla, men ofta hamnar den i skymundan bakom alla måsten, eller hur? Kanske behöver du tömma huvudet på tankar en stund? Tända ljus och njuta av ett varmt bad? Ta en promenad i skog och vacker natur? För dig själv. Omgärda dig av sådant du tycker är vackert, det tycker din själ om. Vi är olika och har olika sätt att hämta vår kraft, men jag tror ändå att det är något som är viktigt för oss alla att ta den tid vi faktiskt behöver för oss själva någon gång då och då. Vila, vara, tanka, fundera, betrakta, filosofera.Skapa harmoni inom dig och runt dig och du känner dig kraftfull.


Det är viktigt att tro

Det är inte alltid så lätt att tro på sig själv, men det är viktigt att göra det! Vi människor är komplicerade varelser som genom livet genomgår olika transformationer och händelser, som påverkar vår tro. Att försöka behålla sin tro, kan vara avgörande för att må bra i livet, komma tillbaka till livet och/eller känna balans och mening.

Vår tro och vårt tänk är viktig för vår personliga utveckling och framgång. Om du inte tror på dig, hur ska någon annan då göra det? Dina egna framgångar är så stora som tron på dig själv! När du klarar något som du företagit dig, så genererar det också en positiv bild av dig själv till dig själv. Jag kan ju! Klart du kan!

Din tro är viktig.


Hope sees the invisible, feels the intangible
and achieves the impossible


Inspiration i fokus

En blogg om att inspireras och att inspirera.

RSS 2.0