Rolig och lyckad danshelg

Helgen har varit hur bra som helst! Det gick riktigt fint att träna med trummisarna inför söndagen. Workshopen på söndagen var riktigt lyckad med många delgare.I lördags dansat med vänner på workshop i Latinmove.
 
Älskling och jag var även bjudna till vänner på middag och vi åt gott och spelade spelet Alias på lördagkväll. Ett hederligt gammalt spel där man ska förklara ord med andra ord på tid. En annan typ av pulshöjare än träning... Me like!
 
 
 
 
 

Helg!

Äntligen är den här den underbara helgen! Har mycket att göra, men bara roliga saker och sådant som jag älskar!!! Umgås med min älskade, koreografera, dansa, hålla i workshop, middag med vänner. Gotta love it :)

Önskar er en riktigt härlig fredagskväll!
Ta väl hand om er och varandra.

Det här med att välja

Jag arbetar med människor på flera olika sätt och ser hur dåligt många mår idag. Det finns förstås en hel del olika faktorer till detta, men om vi pratar om psykisk ohälsa och sämre mående, så märker jag också hur många Väljer att må dåligt. Valen som individen gör bidrar till sämre hälsa hos honom/henne.

Vad är det som gör att vi väljer oss ett dåligt liv? Livet kommer med upp och nergångar och ger oss många prövningar. Men också många möjligheter!

I samhället brukar vi prata om "onda spiraler" som vi hamnar i. Men har du vänt på steken? Den goda cirkeln finns också!!!

Jag har några tips att tänka på:

* Lägg dig på kvällen i sängen och känn efter hur och vad du tycker om dig själv. Tänk på dagen som gått, har du gjort något du är stolt över eller har något skett eller har du mött någon som gjort dig glad och väckt en positiv känsla inom dig? Ta in den känslan, endast positiv energi.

* När du vaknar på morgonen, tillåt dig ligga kvar en stund. Visualisera dagen och hur du önskar att den ska bli. Är det något speciellt du vill uppnå? Vill du möta en rädsla för att utvecklas? Eller behöver du bara vara? Känn inifrån de drömmar du har.

* Under dagen vill jag att du ser de små lyckor som dyker upp i vardagen. Bjud på dig själv, ett leende till en okänd på stan, en kram till arbetskamraten, ge de där fina orden till vännen som du känner att du alltid tycker men aldrig berättar. Se vad som händer och känn att din egen inre harmoni och lycka växer.

* Ibland går saker och ting inte alls som vi tänkt oss. Plocka då fram tanken om att inget är beständigt. Vi gör konstiga saker och fel, men det går att göra bättre nästa gång. Lär av livet och samla kunskaper för att kunna må bättre och jobba på din personliga utveckling.

* Glädjs med andra och dela med dig! Andras lycka kan verkligen vara din lycka likväl!

* Tänk på att vi fått Ett liv, så vitt vi vet. Tror inte att meningen ska vara att ständigt kämpa och bygga livet kring kamper. Se livet som en gåva som du kan förvalta utifrån dina förutsättningar. Och många förutsättningar kan vi i sin tur påverka.

Lev livet och låt det inte bara leka med dig! Du är mästaren i Ditt liv. Och du är fullkomligt unik och värdefull!! Ingen är bättre på att vara Du än just Du.

Tillåt dig att blomma

Danstastisk vecka

Ja, det är ju ingen hemlighet att dans är min passion. Denna vecka är det extra mycket dans, underbart!!! Jag ska hålla i afro- och latinmovekurs och dessutom ska jag själv få gå på en workshop! LYX.

En fullkomligt danstastisk vecka!!!

Mera mat!

Ikväll har jag haft danskurs! Efteråt var jag helt slut och ingen av oss hemma orkade laga mat så det blev att hämta hem sushi. Inte jätteledsen för det..

Lagom mätt i magen och väldigt nöjd över en bra men låång dag så är det snart dags för sängen!


Goda ting!

Det finns många goda snacks från växtriket som vi kan knapra på som mellanmål under dagen.

Selleri:
Är en grönsak som är rik på C-vitamin, stärker immunförsvaret och hjälper till att övervinna förkylningssymtom. Innehåller också många mineraler, B-vitamin och kalcium som sänker blodtrycket. Förbättrar blodcirkulationen, lugnar nervsystemet och normaliserar ämnesomsättningen. Är rik på flavonider som skyddar mot olika typer av cancer, åderförkalkning och blodproppar samt har antioxiderande egenskaper. Minskar även nivåerna av stresshormon i kroppen och gör musklerna avslappnade. Ät dock inte selleri om du blivit stungen av geting/bi eller biten av ett giftigt djur, då ämnena kan göra att giftet sprids snabbare i kroppen. Finns dock en avhandling om att selleri kan GE cancer pga en grupp ämne som heter furanokuminer som används som cellgifter, dvs att behandla cancer. Kan ge skador på arvsmassan, men dock först när ämnet kombineras med ljus. I praktiken betyder det att det är våra hudceller som kan ta skada på arvsmassan av detta ämne = Lättare solbränna. Och solbränna för vissa vet vi kan betyda hudcancer.

Broccoli:
Innehåller mycket vitamin C, men även A-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, folat och fibrer. Räkna också in järn, olika B-vitaminer, zink, mineraler och antioxidanter. Antioxidanten Sulforafan som finns i broccoli har visats skydda luftvägarna mot skadliga ämnen i luft och rök, skydda mot cancer, diabetes, högt blodtryck och vissa ögonsjukdomar. Man får passa sig så man inte äter FÖR mycket, den sätter igång magen om man säger så...

Pumpafrön:
Innehåller många nyttiga mineraler, protein, fibrer, järn, zink, magnesium, fosfor och betakaroten. Trypofan som finns i pumpafrön hjälper kroppens produktion av serotonin och melatonin. Hög antioxiderande effekt, antiinflammatoriska egenskaper och skyddar hjärta, blodomlopp samt bidrar till att minska kolesterol i blodet.

High five för snacks från naturen!!!

Operation pappersrensning

Denna lördagskväll är dedikerad pappersarbete. Kolla, rensa, kasta, kolla, strukturera.... Inte världens roligaste lördagsaktivitet, men bör liksom göras om jag ska hitta i pappersdjungeln. Ändamålen helgar medlen..

Fredag och ledighet på ingång

Fredagar är väl härliga dagar :) Trots att jag är rätt trött efter en arbetsvecka (minus en dag) så får jag alltid lite extra energi på fredagar, vetskapen om lite ledighet efter jobb känns fint!

Tittade ut genom fönstret från kontoret på eftermiddagen och vi fick syn på en ensam stor svan! Fick även syn på en karl som promenerade ute i bara t-shirt..........brrr... :o)

Trevlig fredag!

Host host

En stark lök- och potatissoppa står på kvällens meny :)

Dans i mitt hjärta!

Ni vet väl att dans inte bara påverkar oss fysiskt utan även kognitivt och emotionellt. Det är en awesome träningsform som stimulerar både kropp, sinne och själ. Dansen är kravlös, fri och sänker stressnivån i kroppen. Lämnar också en glädje som ger dig mer energi! Alla borde dansa lite då och då om ni frågar mig!!!

 

Dans hela kvällen lång

Ikväll är det Tjejmässan 2013 i Ungdomens hus i Eskilstuna! Jag kommer att hålla i en liten workshop kl 18 och även uppträda på scen tillsammans med några av mina dansare vid 19/20-taget :)

Kolla in länken:
http://www.eskilstuna.se/sv/Evenemangsguiden/Tjejmassa/

Hoppas vi ses där!!!


Annandag Påsk

Röda dagar är ju kanoners! Efter tre dagars doing nothing, så behöver jag dock fixa lite här på förmiddagen. Ska ta det piano men försöka skriva ett par fakturor, administrera och uppdatera info på hemsida och mail. Och om jag orkar, leta reda på alla papper inför deklaration.. :-/ Myndighetspapper står inte på min Ten-top-loving-list direkt..

På eftermiddagen till svärmors syster och man för lite födelsedagsfirande :) Och så kommer mitt hjärta hem <3

Keep calm and carry on y'all!

Inspiration i fokus

En blogg om att inspireras och att inspirera.

RSS 2.0