Det här med att välja

Jag arbetar med människor på flera olika sätt och ser hur dåligt många mår idag. Det finns förstås en hel del olika faktorer till detta, men om vi pratar om psykisk ohälsa och sämre mående, så märker jag också hur många Väljer att må dåligt. Valen som individen gör bidrar till sämre hälsa hos honom/henne.

Vad är det som gör att vi väljer oss ett dåligt liv? Livet kommer med upp och nergångar och ger oss många prövningar. Men också många möjligheter!

I samhället brukar vi prata om "onda spiraler" som vi hamnar i. Men har du vänt på steken? Den goda cirkeln finns också!!!

Jag har några tips att tänka på:

* Lägg dig på kvällen i sängen och känn efter hur och vad du tycker om dig själv. Tänk på dagen som gått, har du gjort något du är stolt över eller har något skett eller har du mött någon som gjort dig glad och väckt en positiv känsla inom dig? Ta in den känslan, endast positiv energi.

* När du vaknar på morgonen, tillåt dig ligga kvar en stund. Visualisera dagen och hur du önskar att den ska bli. Är det något speciellt du vill uppnå? Vill du möta en rädsla för att utvecklas? Eller behöver du bara vara? Känn inifrån de drömmar du har.

* Under dagen vill jag att du ser de små lyckor som dyker upp i vardagen. Bjud på dig själv, ett leende till en okänd på stan, en kram till arbetskamraten, ge de där fina orden till vännen som du känner att du alltid tycker men aldrig berättar. Se vad som händer och känn att din egen inre harmoni och lycka växer.

* Ibland går saker och ting inte alls som vi tänkt oss. Plocka då fram tanken om att inget är beständigt. Vi gör konstiga saker och fel, men det går att göra bättre nästa gång. Lär av livet och samla kunskaper för att kunna må bättre och jobba på din personliga utveckling.

* Glädjs med andra och dela med dig! Andras lycka kan verkligen vara din lycka likväl!

* Tänk på att vi fått Ett liv, så vitt vi vet. Tror inte att meningen ska vara att ständigt kämpa och bygga livet kring kamper. Se livet som en gåva som du kan förvalta utifrån dina förutsättningar. Och många förutsättningar kan vi i sin tur påverka.

Lev livet och låt det inte bara leka med dig! Du är mästaren i Ditt liv. Och du är fullkomligt unik och värdefull!! Ingen är bättre på att vara Du än just Du.

Tillåt dig att blommaInspirera ♥
Veronica

Jättebra skrivet fina du <3
puss

2013-04-28 @ 12:56:34
URL: http://lovebeyondwords.blogg.se
Caroline

Tack vännen <3 :) puss på dig

2013-05-02 @ 11:23:36
URL: http://inspirationifokus.blogg.se


Inspirera här:


Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Inspiration:

Trackback

Inspiration i fokus

En blogg om att inspireras och att inspirera.

RSS 2.0