Goda ting!

Det finns många goda snacks från växtriket som vi kan knapra på som mellanmål under dagen.

Selleri:
Är en grönsak som är rik på C-vitamin, stärker immunförsvaret och hjälper till att övervinna förkylningssymtom. Innehåller också många mineraler, B-vitamin och kalcium som sänker blodtrycket. Förbättrar blodcirkulationen, lugnar nervsystemet och normaliserar ämnesomsättningen. Är rik på flavonider som skyddar mot olika typer av cancer, åderförkalkning och blodproppar samt har antioxiderande egenskaper. Minskar även nivåerna av stresshormon i kroppen och gör musklerna avslappnade. Ät dock inte selleri om du blivit stungen av geting/bi eller biten av ett giftigt djur, då ämnena kan göra att giftet sprids snabbare i kroppen. Finns dock en avhandling om att selleri kan GE cancer pga en grupp ämne som heter furanokuminer som används som cellgifter, dvs att behandla cancer. Kan ge skador på arvsmassan, men dock först när ämnet kombineras med ljus. I praktiken betyder det att det är våra hudceller som kan ta skada på arvsmassan av detta ämne = Lättare solbränna. Och solbränna för vissa vet vi kan betyda hudcancer.

Broccoli:
Innehåller mycket vitamin C, men även A-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, folat och fibrer. Räkna också in järn, olika B-vitaminer, zink, mineraler och antioxidanter. Antioxidanten Sulforafan som finns i broccoli har visats skydda luftvägarna mot skadliga ämnen i luft och rök, skydda mot cancer, diabetes, högt blodtryck och vissa ögonsjukdomar. Man får passa sig så man inte äter FÖR mycket, den sätter igång magen om man säger så...

Pumpafrön:
Innehåller många nyttiga mineraler, protein, fibrer, järn, zink, magnesium, fosfor och betakaroten. Trypofan som finns i pumpafrön hjälper kroppens produktion av serotonin och melatonin. Hög antioxiderande effekt, antiinflammatoriska egenskaper och skyddar hjärta, blodomlopp samt bidrar till att minska kolesterol i blodet.

High five för snacks från naturen!!!Inspirera ♥


Inspirera här:


Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Inspiration:

Trackback

Inspiration i fokus

En blogg om att inspireras och att inspirera.

RSS 2.0